علياء سعد عبد الرحمن/ استاذ مساعد /اختصاص غذاء وتغذية/ كلية التربية للبنات/ جامعة بغداد / قسم الاقتصاد المنزلي
شهادة البكالوريوس شهادة الماجستير
مقرر قسم من 2018-2020 و رئيس قسم من 2022- لحد الان
شهادات شكر عميد كلية 15 رئيس جامعة 5 وزير 4 مساعد رئيس جامعه 3
food chemistry/ food and nutrition/ microbiology
التخصص العام -اقتصاد منزلي/ التخصص الدقيق- غذاء وتغذية
كيمياء عام عملي /كيمياء اغذية عملي/ ندوة علمية /مشروع بحث /دراسات عليا تحليل اغذية
اشراف بحوث تخرج جامعية لكل سنة منذ عام 2009/ اشراف على رسائل ماجستير عدد 10 في تخصص الغذاء والتغذية والزراعه
The study aimed to know the effect of the use alcoholic ethanol extraction of Boswellia Carterii In prolonging the period of preservation cooled ground meat in 4C for 6 days, it has been mixing ground meat with 150,300,450 mg/ml of alcoholic extract Consecutive, Where (0 was the control sample), All samples were stored separately for 0 , 3 , 6 days in Refrigerator temperature 4 C, Conducted by some microbial tests, Results have shown that mixing the ground meat with Boswellia Carterii extraction Led to prolong the storage of meat for 6 days at 4 C .and the Best result came when adding alcoholic ethanol extract of Boswellia Carterii by 450mg/ml Which Equal 0.9 g ,that reducing microbial load more higher than 150&300 mg/ml. All of thes
... Show More