Researcher Image
علياء سعد عبدالرحمن - Alyaa Saad Abdulrahman Al-Hafud
MSc - assistant professor
College of Education for Women , Home Economics
[email protected]
Summary

علياء سعد عبد الرحمن/ استاذ مساعد /اختصاص غذاء وتغذية/ كلية التربية للبنات/ جامعة بغداد / قسم الاقتصاد المنزلي

Qualifications

شهادة البكالوريوس شهادة الماجستير

Responsibility

مقرر قسم من 2018-2020 و رئيس قسم من 2022- لحد الان

Awards and Memberships

شهادات شكر عميد كلية 15 رئيس جامعة 5 وزير 4 مساعد رئيس جامعه 3

Research Interests

food chemistry/ food and nutrition/ microbiology

Academic Area

التخصص العام -اقتصاد منزلي/ التخصص الدقيق- غذاء وتغذية

Teaching materials
Material
College
Department
Stage
Download
كيمياء عام عملي
كلية التربية للبنات
الاقتصاد المنزلي
Stage 1
كيمياء اغذية عملي
كلية التربية للبنات
الاقتصاد المنزلي
Stage 2
ندوة علمية
كلية التربية للبنات
الاقتصاد المنزلي
Stage 3
مشروع بحث
كلية التربية للبنات
الاقتصاد المنزلي
Stage 4
Teaching

كيمياء عام عملي /كيمياء اغذية عملي/ ندوة علمية /مشروع بحث /دراسات عليا تحليل اغذية

Supervision

اشراف بحوث تخرج جامعية لكل سنة منذ عام 2009/ اشراف على رسائل ماجستير عدد 10 في تخصص الغذاء والتغذية والزراعه

Publication Date
Sun Jan 27 2019
Effect of the activity of Boswellia Carterii extracts on preservation of ground meat

The study aimed to know the effect of the use alcoholic ethanol extraction of Boswellia Carterii In prolonging the period of preservation cooled ground meat in 4C for 6 days, it has been mixing ground meat with 150,300,450 mg/ml of alcoholic extract Consecutive, Where (0 was the control sample), All samples were stored separately for 0 , 3 , 6 days in Refrigerator temperature 4 C, Conducted by some microbial tests, Results have shown that mixing the ground meat with Boswellia Carterii extraction Led to prolong the storage of meat for 6 days at 4 C .and the Best result came when adding alcoholic ethanol extract of Boswellia Carterii by 450mg/ml Which Equal 0.9 g ,that reducing microbial load more higher than 150&300 mg/ml. All of thes

... Show More
View Publication Preview PDF